close
menu

Årets tema - Ditt val för Gotland

2022 blir ett spännande år och vi hoppas få se dig tisdagen den 5 april i kongresshallen i Visby!

Årets tema blir "Ditt val för Gotland". Temat har två olika perspektiv. Det ena är att vi har ett valår framför oss och då är vi nyfikna på hur politiken vill jobba med platsutveckling. Det andra är vad vi själva, som gotlänningar, gör för val i vardagen för att utveckla den plats vi bor på.

Årets program

08:00 Wisby Strand öppnas. Välkommen att mingla och besök alla utställare!

09:00 Inledning. Dagens moderatorer Hanna Westerén (S) och Lars Thomsson (C) hälsar välkomna!

09:15 Lina Bjerke. Lina Bjerke är doktor i nationalekonomi och är expert inom regional utveckling. Hon forskar om hur olika delar av Sverige drivs av olika utmaningar i form av attraktivitet, tillväxt och utveckling.

09:45 Po Tidholm. Journalist, författare och driver podcasten Norrlandspodden. Po anlitas som föreläsare över hela landet och kommer att föreläsa för oss om ”Gröna vågor”, om ett annat Sverige efter pandemin.

10:15 Fika & mingel

10:45 Annika Bergman. Låt oss inspireras av Halland – landskapet som Gotland kanske har mest likheter med när det gäller landsbygd och lant- och skogsbruk. Annika Bergman är VD för Hushållningssällskapet i Halland och kommer att inspirera kring vad som händer i Halland. Alla trender kommer västerifrån – heter det ju, så det blir spännande att höra vad som är på gång.

11:15 My Wrethagen och Petter Bendelin. My Wrethagen är kommunikatör och driver Stelor i Västergarn och Petter Bendelin driver Gotlands korvfabrik i Roma. De är experter på platsmarknadsföring och kommer inspirera och ger konkreta tips på hur vi kan sälja den plats vi verkar på.

11:35 Lunch & mingel

13:00 Goda exempel på lokala utvecklingsbidrag. Region Gotland och föreningen Gubis samverkar under 2021-2022 kring ett koncept som heter "Lokalt utvecklingsbidrag". Gubis har under 2021 hjälpt Region Gotland med fördelningen av 1 miljon kronor till insatser över hela ön. Låt oss inspireras från några av insatserna!

13:30 Kjell Hedgard Hugaas. Kjell har arbetat i både teori och praktik med norsk kommunal- och regionalpolitik de senaste 20 åren. Han kommer att ge oss kött på benen om den ”norska modellen”.

13:50 Etelhem - Årets socken 2022. Vi får kort lära känna årets socken 2022!

14:00 Hela Sverige ska leva, Gotland. Organisationen Hela Sverige ska leva spanar kring heta frågor i årets val.

14:15 Fika och mingel

14:45 Den nationella politiken för hela Sverige. Under ledning av Po Tidholm berättar landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg (S) och partiledarna Annie Lööf (C) samt Ulf Kristersson (M) om vilka frågor deras partier har högst på agendan för att hela Sverige ska leva.

15:30 Årets eldsjäl. Vi hyllar årets tre kandidater till Årets eldsjäl 2022, Ninni Kolmodin, David Ruthström och Jan-Erik Pott Slite och delar ut priset till Årets eldsjäl 2022.

16:00 Avslut

I biljettpriset ingår en heldag med fika, lunch mm. Det är tack vara arrangörernas insatser som vi kan hålla ett så pass lågt pris för dagen.Anmälan

Boka nu - heldagsbiljett med fika och mat för 395:-

Boka gärna fler personer samtidigt. Samlingsfaktura för alla skickas ut efter aktiviteten.