Boka nu till reducerat pris!

92 möjligheter har kommit att bli Sveriges kanske största platsutvecklingsaktivitet och vi har lyckats samla mellan 300 och 500 deltagare varje år. Den 17 januari är det dags igen!

92 möjligheter ska inspirera, ge ny kunskap och vara en plattform där vi tillsammans kan byta erfarenheter socknar emellan. Wisby Strand bjuder på en inspirerande meny baserad på idel lokala  gotländska råvaror, i pauserna minglar vi och botaniserar bland utställningsmontrarna och från scenen får vi spännande och goda exempel från när och fjärran.

Vi är glada att nu kunna presentera några av programpunkterna! inom kort kommer vi också att presentera härligt goda exempel lokalt från Gotland!

Vi kommer att vara i kongresshallen, Wisby Strand. Dagen börjar 08:30 och slutar 15:30.

 


MARIA BERGSTÉN - Stöckebygdens utveckling/Mötesplats Stöcke

2022 mottog Maria Bergstén ”Hela Sveriges Stora LAND-stipendium” för hennes engagemang i utvecklingen av byn Stöcke i Västerbotten. Maria kommer till oss och berättar om allt spännande som händer i hennes by. Bland annat får vi höra om ”Mötesplats Stöcke”, ett aktivitetshus, som genom engagemang, delaktighet och medskapande blivit en mötesplats på 2 500 kvm med fokus på rörelse i såväl utformning som innehåll.

Läs mer: Mötesplats Stöcke (motesplatsstocke.se)

LISA GÄRDT -  Värmskog


Från Värmland och Grums kommun kommer Lisa Gärdt. Hon jobbar i och med byn Värmskog och konceptet "Hållbara Värmskog". Lisa har erfarenhet av att arbeta med hållbarhet och landsbygdsutveckling i byn Värmskog såväl som hela kommunen Grums. Vi tar del av Värmskogs resa och får höra mer om ”Värmskogsstrategin”.

Läs mer: Värmskog (varmskog.se)

ANNIKA RYDMAN - Granö Beckasin


Mitt emellan Lycksele och Umeå ligger byn Granö. För snart 20 år sedan samlades byn kring att rädda byns skola, vilket de gjorde och därefter har många andra projekt genomförts. Granö lockar nu människor från hela världen som både vill bo på och besöka platsen. Hör Annikas berättelse om byns resa och specifikt platsen Granö beckasin. Annika ger oss sina perspektiv på hållbarhet, vikten av att ha en varumärkesplattform och viljan att rädda bygden och skapa ett samhälle som fungerar.

Läs mer: Porten till Lappland (granobeckasin.com)